söndag, januari 20, 2013

Off road.........

Idag har det idkats friluftsliv. -6 grader, massor med snö och en sol strålande från en januariblå himmel. Perfekt för en tur i skidspåret igen. Vad kan gå fel då????? Ja. Till exempel att lagen om alltings jävlighet alltid råder........... Så Stora Syster skjutsade sin ömma moder till ett skidspår och så skulle jag skida hem därifrån sen. I ett annat långt skidspår.
Det gick från början som hejsan och jag vågade mig på lite backar. Tills en unge kom brakande från ett annat spår och jag behövde väja. Hade lite svårt att hitta nån styrmanick så ja, jag ramlade så klart. Satte mig hårt, klumpigt och ovigt som satan rakt på rumpan. I fart. Inte skönt alls. Så låg jag där ett slag något förvånad och kände efter om höfter och lårben var hela och de var de. Men rumpan. Min svanskota? Smaschad. Stukad. Av. Vad vet jag???
Fungerade mobilen så jag kunde ringa efter skjuts? Nähädå. Var väl för kallt eller nåt. Fick sig en smäll den med säkert.
Rådig kvinna skidade hasade därför off pist rakt över åkrar och ängar mot radhuset. Kan säga min egenskap av jävligt väldigt envis kom väl till användning. Konstaterade sen mitt ute på en knöglig åker att djuren, de hoppar och går lite hipp som happ de. Spår hit och spår dit.  Och nu ett hasande tantskidspår........ Tog så att säga raka vägen hem.
Har ringt rådgivningen och de säger det jag visste att de skulle säga. Går inte att göra något åt. Tyvärr. Joråsåatt........... tänker väl kanske inte träna polka eller snoa precis idag.
Men. Jag är glad att jag inte bröt lårbenshalsen. Det hade varit illa. En svanskota läker ju ihop av sig själv. På ett halvår eller nåt............. Och jag har hittat en position i soffan där det inte gör ont. Jag lär stanna här!


2 kommentarer:

  1. Det gör ont!Jag minns en gång när jag var 6-7 år. Mamma, pappa och jag var i pulkabacken. Mamma åkte, kom på ett gupp och skadade svanskotan. Jag kan fortfarande se framför mig hur ont hon hade. Pappa och jag fick dra henne på pulkan hem! Hoppas att du "bara" slagit i! Tröstekram!

    SvaraRadera
  2. Mycket synd om Cina. Lugn och hoppas det blir bättre strax!

    SvaraRadera