måndag, juli 15, 2013

En måndag mitt i juli

Första jobbdagen avklarad. Lite ringrostig, lite trött. Efter lunchen gick sovklockan i mig igång och det gick åt en dubbel espresso för att få fart på telefonsvareriet igen. Man vänjer sig fort vid att vara ledig minsann och spendera dagen som man vill.
Eftersom kidsen är borta är det bara jag och katten hemma. Vi huserar och gör lite som vi vill. Ikväll vill vi till exempel ligga på soffan och läsa en bra bok efter att ha fixat lite middag. Ja. Kattmiddagen går ju i ett nafs förstås. Själv tänkte jag slå till på egen potatissallad med citronolja och vinäger, gräslök, torkade tomater, sockerärtor, färsk oregano och jordgubbar. Jo. Jordgubbar tunt skivade i potatissalladen. Gott om någon frågar mig. En grillad fläskkotlett till det. Årets intag av pommes frites är i och med Spanienresan fylld med råge......... så jag haver längtat efter kokt potatis. Så får det bli, en måndag mitt i juli!

5 kommentarer:

  1. Jo, ledigheten är lätt att vänja sig med. Jag är också snart tillbaka i verkligheten. Suck! Men... det är bara att gilla läget!
    Här blev det grillat idag. En helt vanlig måndag mitt i juli :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Bra man skall njuta också i sitt eget sällskap!! Höres ändå ut som om du har haft en skön sommar so far, och mycket sommar är det ju kvar. Och det finns ju helger.......... krma på dig!

    SvaraRadera
  3. Jordgubbar i potatissallad ... nej, där går gränsen för mina sommaräventyr. Men annars är jag med på det mesta.

    Underbart att du har bästa sommaren ever! :)

    SvaraRadera
  4. Du har verkligen hunnit med en hel del på din ledighet! Jag träffade Farmor på marknaden :) Hon var sig precis lik!
    Yngstas blindtarm kan du läsa om hos mig...

    SvaraRadera
  5. Jag har haft en trevlig stund här hos dig och läst fatt dina inlägg.
    De andas trivsel och lycka.
    Det kan vara skönt att vara ensam ett tag - katten gör väl inte så stort väsen av sig. Ensam och samla tankarna på allt trevligt du har upplevt. Motorcykel - jag vill vara några år yngre - oj vad det var härligt.
    Ha en fortsatt trevlig sommar.
    Kram Viola




    SvaraRadera