fredag, april 27, 2012

Massera mera!

I projekt "få tant på banan igen" har jag nu kommit fram till avsnitt MASSAGE.
Jag vet. Man kan kombinera det mest hela tiden varvat med andra aktiviteter men jag behöver suga på karamellerna och igår vad det dags.
På jobbet har vi nämligen möjlighet att till en billig penning få massage.
Jag har tvekat som sagt då mitt mående inte varit på topp senaste tiden och tanken på massage bara känts jobbig.
Tills igår.
Herregudminskaparevaddetvarskönt!
Spänningar bara flög iväg som galna skator där i massagerummet och jag kände att det ju faktiskt går att få bort den där cementrullen runt skulderbladen.
Sen,
klämde hon lite längre ned, ländryggen.
Aj som satan och jag fick be henne låta bli faktiskt. Betalar för att bli "torterad", no thanks!
Efter massagen pratade vi igenom behandlingen och hon påtalade att jag var oerhört spänd och i ländryggen har som ett band runt, en "cementrulle" till
Det kan man få bort med bindvävsmassage och det kan hon erbjuda.
"Vad i hela friden är det då" undrade ju en novis som jag.
"Tänk dig en fläskfilé med hinnor".
Jag tänkte.
"Hinnorna är olika tjocka beroende på hur djuret mått, gått o s v".
Jag tänkte mig en gladgris och en ledsengris.
"Ja. man masserar kraftfullt och djupt så att hinnorna blir mer elastiska igen".
Jag tänkte mig en stel ledsengris och en mjuk och go gladgris.
"Det är bra för kroniska sjukdomar och mycket effektfullt".
Sen berättade hon lite till och jag tänkte:
"Why not"!
Nu ska bara lilla magkatarren läka ut ordentligt och sen ska jag prova. Hon nästan lovade att efter ett par behandlingar kan jag ha jeans på mig utan att det gör och ont trycker i ländryggen, så känslig är jag för tillfället.
Att mina problem har att göra med min diagnos, det vet jag ju redan. Har ju alltid bara hört att det inte går att göra något åt men jag är banne mig benägen att prova allt för att bli så bra som det bara går.
Eller.
Nåja.
Nästan allt.
Bungyjump går fetbort!
Jag och min fläskfilé önskar er alla en trevlig helg!



5 kommentarer:

  1. haha. fläskfilé. jag älskar dig min fina mamma. nu somnar jag med ett leénde på läpparna! ha en underbar fredag, och ladda talafonen, jag ringer i eftermiddag, pusskram!

    SvaraRadera
  2. Hej fläskfilén! Yngsta har fått bindvävsmassage hos naprapaten härom året, ska fråga henne lite om det vid tillfälle! Kram!

    SvaraRadera
  3. Är också öppen för det mesta, utom just bungyjump. Där går gränsen. Jag har sådan tur att jag har egen massör här hemma. Fast ibland hittar han fläckar jag inte vill veta av. Här är det inte fläskfilé som gäller utan mer knölar. Sönderhacka fläskfilé kanske. Hoppas verkligen att du kan få hjälp med både det ena och det andra. Så gladgrisen tittar fram.

    SvaraRadera
  4. Bungy får vara även för mig men massage unnar jag mig lite nu och då :)
    Önskar dig en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Härligt med massage! Det är något jag önskar jag kunde unna mig oftare. Nu blir det ytterst sällan för plånboken säger nej. Men du, när det gäller bindvävsmassage så måste jag komma med en liiiten varning. Vi hade en massör som kom till oss på mitt tidigare arbete och hon ville testa bindvävsmassage på mig och jäklar i min lilla låda vad det gjorde ont. Det var nog det mest plågsamma som jag varit med om faktiskt. Nu hoppas jag att det är en annan slags variant du ska testa. Hon som masserade mig liksom nypte med snabba hårda tag längs med sidorna på mig. Det gjorde djävulskt ont. Nu har ju jag fibro och är troligtvis känsligare än andra men vanlig massage funkar jättebra på mig men inte den där tortyrvarianten. Håller tummarna för att det passar dig!

    Kram!

    SvaraRadera